lördag 16 september 2017

Lördagsmiddag med ett glas vin 🍁

Jag har tre tjocka pärmar hemma fulla med en massa recept och jag skulle faktiskt kunna samla på mig ännu fler som jag ska använda när jag bildar familj. Har sedan i gymnasiet klippt ur recepten från tidningar samt fått en massa recept från min fina mamma. I datorn har jag samlat och sorterat alla mina matlagningsrecept i ett exceldokument, så att jag lätt kan hitta dem! Här är receptet till min mammas enkla och supergoda Filé Provencale:

500 g fläskfilé
200 g färska champinjoner
Olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad färsk persilja
3 dl matlagningsgrädde
Några droppar soja 

Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skiva champinjonerna. Bryn köttet i olja i en stekgryta. Ta upp det. Bryn champinjonerna. Lägg i köttet. Tillsätt salt, peppar, senap, vitlök, persilja och matlagningsgrädde. Låt koka ihop i 5 min. Servera med kokt ris eller klyftpotatis och en sallad!